For deg som vil begynne med klatring!

BOULDERING

Bouldering er en av de mer tekniske og atletiske formene for klatring. Navnet kommer fra det engelske ordet boulder, som direkte oversatt betyr klippeblokk. Det beskriver denne formen for klatring ganske bra. Bouldering handler om klatring på klippeblokk med en crashpad, som beskytter mot fall, som er ganske vanlig i denne klatregrenen. Bouldering har relativt korte klatreveier, der blokkene er maks 6 meter høye. Det innebærer at teknikk og styrke er betydelig viktigere enn utholdenhet, som er veldig viktig i andre grener.

Som klatrer bør du legge opp en strategi og velge riktig vei oppover klippen. I bouldering er det deg mot klippen og du trenger mye mindre utstyr enn i andre klatregrener. Du trenger klatresko, en pose med kritt og en børste for rengjøring både holdepunktene og deg selv og en crashpad på bakken som du kan lande mykt i. Bouldering vokser veldig fort som klatregren både i Norge og i verden.

Konkurranser i bouldering består som regel av kvalifisering og en finale, ofte med 6 problem/klatrevegger både i kvalifiseringen og i finalen. Klatreren har 6 minutter og flere forsøk på å lykkes. Den som klarer flest problem vinner. Hvis stillingen er lik i antall løste problem, eller beseirede klippeblokker, vinner den klatreren som kom lengst på en klippe som hen ikke greide å fullføre.